Tuesday 9 June 2009

Jack O'Lanterns (new comic)

Nos, mint ahogyan azt a címből kikövetkeztethettétek, az okj-s vizsgámra fittyet hányva időm nagy részét egy új képregény megalkotásával töltöm. Már most rettegek, hogy mi lesz hétfőn így, hogy bele sem néztem a tételekbe (megközelítőleg 70 db tétel), de ha egyszer elkap az ihlet, nem vagyok képes tanulni.
So, from the title you can deduce that I neglect to learn for my OKJ exam, instead i have started to create a new comic. I'm in dread of this exam, 'cause I haven't glanced into the theorems (I have approximately 70 theoremes), but if I get inspiration, I cannot learn.

Nos... a képregényről. Elöljáróban nem sokat árulnék el róla, mivel nem akarom lelőni a poénokat, no meg azért még képlékeny a dolog. Az egész három figurával indult, akiket csak úgy kitaláltam (két tétel között fecnikre rajzolgatva XD), és eredetileg nem is gondoltam volna, hogy egy egész sztorit építenék köréjük. Hozzájuk vágtam egy tizenéves kissrácot, Matt-et, aki épp' a Halloween-t megelőző napon költözik családjával Neversgate-be és a szülei őt és nővérét, Sue-t az ünnepek erejéig a dilis Earl nagypapihoz adják be.
Matt utál mindennemű ünnepet, különösen a Halloweent. Nincsenek barátai sem, mivel inkább a könyvekbe temetkezik szabadidejében és közösségben is magánakvaló, okoskodó, türelmetlen karakter. Amolyan idegesítő, depresszív gyerek. :D Noh... a mi drága Mattünk kezébe kerül a nagypapa házában egy régi, réz és bőr borítású könyv (még nem döntöttem el, hogy maga a nagypapa adja oda neki vagy kicsórja az öreg dolgozószobájából). És hát természetesen ennek a könyvnek a segítségével akaratlanul valamit elszabadít a világba Halloween napján... méghozzá rögtön 3 valamit. :D
A 3 valami, nevezzük őket Jack O'Lanterns-öknek egyenként más és más érzésvilágot, fogalmat szimbolizálnak és az őrületbe kergetik a mi antiszociális Mattünket, aki - amellett hogy el kell viselnie a új barátait - azzal is szembesül, hogy a varázskönyv birtokosaként nemhogy hatalmas kötelességet vállalt a holtak és élők világában, hanem még célpontjává is válik egy tucat förtelmes szörnyetegnek, akik megpróbálják megölni és elvenni tőle a könyvet. Ez csöppet nem tetszik neki. :D Na, hát előljáróban ennyit, tudom, hogy ebből nem sok mindent fogtok megérteni, de ahogy haladok, úgy jelennek meg majd itt és dA-n a folytatások, rajzok, skiccek, miniképregények és képregényoldalak. :) És remélem tetszeni fog nektek a végkifejlet.
So, about the comic. By way of introduction, I do not want to tell much about it, because I don't want to crack the joke before before the whole thing. It started with 3 figures who I had found out ( I was sketching between 2 theoremes) I wasn't thinking about building a whole story around them. I added an adolescent boy, Matt who is moving to Neversgate with his family on the day before Halloween. His parents send him and his elder sister, Sue, to their whacky gandfather, Uncle Earl.
Matt hates every sort of festivals, especially Halloween. He doesn't have any friends, because he rather read instead of hanging out with people. He is an impolite, reserved know-it-all, sort of annoying, bad-tempered character. :D So Matt fall upon an old, leather-covered book in his grandfather's house.
So with the help of this book, he releases something into the world on the day of Halloween.
These three "thing", let's call them Jack O'lantherns symbolise different kinds of emotions, feelings and they drive Matt crazy. The boy, beside the fact that he must abide his new friends, has to realise that as the holder of the magical book he has to assume an enormous responsibility both in the world of the living and in the world of the dead. On top of it all, he becames a target to a bunch of ugly monsters who try to kill him and get the book. Matt didn't like this at all. :D
So, by way of introduction, this wil be enough. I know that you don't understand much of it, but I'm working on it and I put every sketch, mini-comic and the original comic on dA and my blog (here). I hope you'll like the result.


Őőő, igen, tudom, hogy a maszkos karakter egy csöppet (igazából nagyon) beteg kinézetű. XD De nála ez volt a célom.
Khm, yeah, I know, the char with the mask looks quite (ehm, not qiute, but completely) evil. But it was my goal.

Persze, a képregény mellett folytatom a TFA: Chibis Projectet és Narutos fanartokat is gyártok. Plusz alakulóban van a blogom design-jának projectje is. :) Íme egy-két rajz a "munkasztalomról":
Of course, besides the comic, i'll continue tha TFA chibi project and I'll make Naruto fanarts too. Plus, the design of my blog is on its way. So here are some pics from my desktop:

Art book cover (unfinished):


TFA/Chibis Project (unfinished):