Tuesday 5 May 2009

Kezdet / Beginning

Nos, végre rászántam magam, hogy elkezdjem a blog-írást... elég nehéz menet volt, meg kell hogy mondjam. A barátaim tudják, mennyire lusta ember vagyok. XD


Ha már itt tartunk. Egy kicsit többet magamról hagy szóljak, elvégre nem biztos, hogy mindenki ismer. Az igazi és teljes nevem Kiss Orsolya (My real name is Kiss Orsolya… or in English: Ursula Kiss… Yes, my surname is Kiss. XD). De a neten és egyébként Silvertea a nevem (esetekben még Pega, stb.) Ne kérdezzétek honnan jött a név, egyszerűen csak kibuggyant agyam homályos és nyálkás bugyraiból és él-éldegél. Jobb is szeretem, ha ezen a néven ismernek, sz’al az igazi nevemet felejtsétek el! Exmemoriam!!! (Call me "Silvertea"! X"D Thank you!)


Egen… mint ahogy már említettem és ahogy még sokszor hallani fogjátok tőlem, egy megátalkodottan lusta és felelőtlen ember vagyok 20 éves létemre… és túlcsordulnak bennem a komplexusok és fóbiák; kisebbségi komplexus, paranoia, tériszony, lámpaláz, pesszimizmus, tömegiszony, stb. Csupa-csupa jó tulajdonság ugyebár? :D De azon vagyok, hogy változtassak és sikerülni is fog, mert sikerülnie kell. Az első lépés az volt a változás felé, hogy végre feltápászkodtam az ágyamról és lustálkodás és álmodozás helyett nekiálltam blogot írni. Apropó álmodozás… a legfőbb bajom, hogy rengeteg tervet kieszelek és továbbfejlesztek magamban, de sosem jutok el odáig, hogy meg is valósítsam. Ezt sokszor megtapasztalják a körülöttem élők, elég ha csak a rajzhoz való hozzáállásomat nézzük. Mikor is raktak fel új rajzot www.deviantart.com-ra? 2008. november 2-án… XD Na igen… Ez vagyok én… Suttyó paraszt, lusta magyar… XD

(Well, I only said: I'm a very lazy and... ehm... hoity-toity girl/woman. XD I'm twenty... and I have a lot of idea but I never accomplish my plans... -__- And I have so much problems, phobias, etc. For example I have agoraphobia, paranoia, I'm pessimist, etc. ^^; I have to change!!! YEP!)


Ami az álmaimat és a céljaimat illeti. Hm… nem is tudom. Mint komoly munka, szeretnék formatervezéssel foglalkozni, de sokszor elbizonytalanok ezt illetően. Merthogy ugyebár hozzám talán közelebb áll a történet-kitalálás és a rajzfilmes-képregényes szakma. És ami azt illeti, szívesen is foglalkoznék ezekkel a szakmákkal, csakhogy Magyarországon az animációk stílusa meg amiket csinálnak, nem tetszenek és a képregényeléssel is inkább külföldön próbálkoznék meg, mondjuk az USA-ban! *_* Vagy Nyugat-Európában! Már az is szuper lenne! És ennek örömére pont most szalasztottam el egy igen ígéretes ajánlatot… én hülye. T_T

(My dreams and my aims... ehhm... Don't speak about it! It's hopeless... I would like to draw comics... I want to work abroad. But I would like to go to the university in Budapest... :S *sigh*)


Ami a családomat illeti… nos, nem is a legjobb, de nem a legrosszabb. Megvagyunk. Anya és apa elváltak még mikor hetedikes voltam. Van egy kis húgom, aki dA-n a „Melllorine” nevet viseli. Mikor elkezdtem a művészeti szakközepet, hoztam haza a jó kis rajzprogikat… amikre természetesen lecsapott az én drága húgom is… és azóta megtáltosodott… nagy örömömre! XD

(My family.... my family is good and also bad... I have a sis. Her name is Kata, but you can call her Melllorine >>in dA<<>)




Nos… mit mondhatnék még magamról? Sok mindent! :D De jobb, ha nem egyszerre tudtok meg rólam mindent, jobb ha meghagyom a reményt nektek, hogy én egy normális ember vagyok. XD Majd az idő múlásával jobban megismertek. (etc. etc.)



//Visszatérve a blog-íráshoz… Igazából a legnagyobb dilemmám az volt, hogy magyar vagy angol, angol vagy magyar legyen? Hogy írjam a blogomat, hogy mindenkinek jó legyen? Tudni kell rólam, hogy nem vagyok az a nagy angolos (ezt is a lustaságom számlájára kell írnom...) és sokszor magyarul sem tudok épkézláb mondatokat megfogalmazni. (13. tanévben eltunyultam, mint a fene...) Sz’al úgy döntöttem végül is, hogy a hosszabb dialógusokat magyarul írom csak és a képekhez, ill. videókhoz mellékelt szövegeket angolul is leírom, hogy az esetleg külföldi olvasók is megértsenek, ha nem is teljesen. „dA”-ra amúgy is írok egy „journal”-t, amiben tisztázok mindent a blogom kétnyelvűségével kapcsolatban. Hűűű, szép kis fordítási menet lesz az is! T_T //





Térjünk rá az elmúlt egy évem munkálkodására. Ez az egy év sok változást hozott. Nagyon nem tudtam egy témánál sem megmaradni, ami elég szomorú. Mindig beleszeretek egybe, aztán otthagyom és találok másik fan rajzfilmet, történetet, képregényt, mangát, filmet, zenét, stb. A következőkben szépen szét is szedem témák szerint a rajzos ügyeimet – különleges tematika ez, azt kell hogy mondjam:

(My works, drawings, etc. in the last year.)


Előzmények: A 2008-as nyári szünetben a legnagyobb változás az volt, hogy már nem volt párom… ezáltal azt a 2 és fél hónapot végig a szobámban töltöttem. Alig mozdultam ki és ez így jó is volt nekem. Sose voltam az a nagy bulizós fazon, inkább firkáltam meg hasonlók. A szünet alatt a legnagyobb kimozdulásom az volt, mikor kb. egy hetet töltöttünk kint Danzugon, apámék nyaralóján. Mondanom sem kell, hogy a nyár legrosszabb hetét fogtuk ki, ugyanis szinte végig esett és hideg volt, majd’ hogy nem látszott a leheletünk, ráadásul egyik nap még az áram és a víz is elhagyott minket. De a vízipipázás azért jó volt. (Bla bla bla... tittle-tattle...)


Sz’al a nyár első sorban a JLU, JLA és Teen Titans fanatizmusomról szólt. Ennek vívmányai fel is kerültek dA-ra. Sajna abból a sok skiccből csak kettő lett kivitelezve, Raven és Robin. Utánuk kifogytam a lendületből, meg persze újra fellángolt bennem a Naruto-őrület.





DeviantArt-on a második „account”-omon a Narutos fanartjaim által váltam „híressé”… (ez elég erőteljes jelző, de jobb híján ezt használom most.) Nagyon szeretem a Naruto mangát/animét, de ez alatt a majd’ egy év alatt sokat veszített lendületéből a lelkesedésem és ezt annak számlájára írhatom, hogy Kakashi meghalt (vagy nem halt meg, vagy mittomén, nem hiszem el, hogy még mindig nem tisztázták ezt a kérdést… hülye Kishimoto). Sz’al néha még mindig rám jön, hogy Narutot kellene rajzolni, de nem igazán megy. Én mindig kedvből és szeretetből rajzoltam és mivel ez mostanában hiányzik a Naruto-témával kapcsolatban, nehezen tudom rávenni magam, hogy alkossak. Meg hát fanart… nem saját ötlet, ami szintén zavar. Nem az enyém az érdem, hanem azé, aki kitalálta a karaktereket. Más tollával ékeskedni pedig nem jó érzés. Lelkiismeret-furdalásom van miatta…





Még novemberben – mikor még égett bennem a Naruto manga iránti fanatizmusom – nekiálltam mangát színezni a www.naruto-kun.hu oldal számára. Kb. 2 és fél hét alatt ki is színeztem a 424. fejezetet. Erre nagyon-nagyon büszke is voltam, mert nem kis munkába és erőfeszítésembe került összehozni a dolgot. Utána meg persze jól esett a dicséret, kinek ne esne jól? De 382. manga a mai napig sehogy sem akar összejönni és természetesen ez amiatt is van – az elkedvetlenedés mellett -, hogy a 13. tanévem, a szakmai tanévem nem csupa móka és kacagásból ált. (De erre még később rátérek.) Sz’al a köv. manga-színezés egyelőre hidegre lett téve… sajnos.




A Naruto, Teen Titans, JLA-JLU és egyebek mellett mindig sok helyet foglaltak szívemben a Transformerek. Ugyan sosem ástam bele magam annyira a témába, mint ahogyan a legnagyobb fanok tették/teszik/tenni fogják és nem ismerem az összes nevet, sztorit, de azért szeretem. Már kiskoromban is szerettem ezeket a járművekké alakuló botokat. J (Unokabátyám videókazettája a mai napig nálam van, de a Grimlock figuráját sosem sikerült elcsakliznom tőle.) Most meg újra fellángolt bennem ez a gyerekkori őrület, hála a Transformers Animated sorozatnak. Most a legnagyobb projektem is erről szól, amiből már raktam is fel egy kis ízelítőt dA-ra, a „Scraps”-jeim közé. TFA karakterek chibi-féle stílusban, olyan stílusban színezve, ahogy az Ironman-es rajzomat is színeztem még 2008 májusában. Nem tudom, mennyire nyeri majd el a tetszését a dA-s nézőközönségnek. Akik eddig waccsoltak, azok azért waccsoltak, mert tetszettek nekik a Narutos fanartjaim… sokan hírből sem ismerik a TF & TFA-t és emiatt félek… rossz érzésem van. Plusz ott vannak azok, akik meg egyenesen imádják a TF-témát. Vajon tetszeni fog nekik a silvertea-féle TFA karaktersorozat? :S Nem tudom, tiszta para vok. Nem akarom, hogy hiába való legyen az igyekezetem.

Ha bejön az embereknek a TFA Autobot – sorozat, akkor elkészítem a TFA Decepticon – sorozatot is. Ha lesz rá igény persze.





A 13. tanév kezdetén nem csak fanart témában tevékenykedtem, de ebből az osztálytársaim és barátaimon kívül mások nem sokat érzékeltek: ez pedig a saját képregényem. Meglehetősen kezdetleges, csak egy fejezet van kész meg plusz egy kicsi. Nem sok, de karaktereket imádok kitalálni hozzá és viszonylag van egy komplett sztorim is, ami az eddig legjobb, a korábbiakhoz képest. Sajna, az iskolai teendőim mellett nem sok időm volt arra, hogy foglalkozzak a képregényemmel, plusz képregényt rajzolni úgy a legjobb, ha mindig szekíroznak a „rajongók”, hogy mikor lesz új oldal megrajzolva. XD Az az érzés a legjobb a világon! Mikor érzed, hogy valakinek/valakiknek fontos az, amit csinálsz.





Na és persze íme a vizsgamunkám (megj. nekem nem tetszik...):





2 comments:

  1. Hali !
    Klassz, hogy blogozni kezdtél, sok érdekes háttérinfót megtudtam, mint pl az állandó csapongás, ezzel én is hasonlóan vagyok ( és ugyanúgy megvan a Naruto és TF láz sok egyéb mellett :D )
    Tuti, hogy rendszeres látogató leszek ^^

    ReplyDelete
  2. Jó lett a blog-od. Orsis lett. :D És a vizsgamunkád is el lett találva. Grat

    ReplyDelete